Details
Gerecht
Oosters
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Oosterse kipgehaktballetjes met gebakken rijst en een oosterse saus.
Ingrediënten
VOOR DE KIPGEHAKTBALLETJES
500 g kippengehakt
3 el paneermeel
2 cm vers geraspte gember
2 el ketjap asin
1 ei
1 teen knoflook
1 el sesamolie
1 tl zwarte sesamzaadjes
1/2 rode peperVOOR DE SAUS
75 ml oestersaus
50 ml ketjap asin
1 el hoisinsaus
1 el honing
1 citroen (sap)GROENTEN
400 g snijbonenVOOR DE ZOETZURE KOMKOMMER
150 ml water
100 ml azijn
4 el suiker
1 komkommerVOOR DE GEBAKKEN RIJST
400 g witte rijst
3 eieren
3 stengels bosui
2 el ketjap asin
1 ui
1 teen knoflookDECORATIE
• zwarte sesamzaadjes
Bereiding
- Maak de kipgehaktballetjes. Meng hiervoor het gehakt met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Draai er balletjes van en bak ze in een koekenpan gaar. Haal ze daarna uit de pan en zet even apart.
- Snijd de snijbonen schuin af en blancheer ze in een ruime pan kokend water met zout.
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Voor de zoetzure komkommer schil je de komkommer in slierten met bijvoorbeeld een kaasschaaf of dunschiller. Meng het azijn met water en suiker. Roer dit goed door elkaar tot de suiker goed is opgelost. Voeg de komkommer slierten hier aan toe en laat dit vijftien minuten staan.
- Voor de saus doe je alle ingrediënten (oestersaus, hoisinsaus zoute ketjap, honing en citroensap) in een pan en breng het aan de kook. Doe de kipgehaktballetjes bij de saus.
- Ga verder met de gebakken rijst. Roerbak de eieren en haal het uit de pan. Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit aan in een scheutje olie. Voeg dan de gekookte rijst hier aan toe en bak dit even goed aan. Voeg de geroerbakte eieren eraan toe en de ketjap. Snijd de bosuitjes fijn en doe dit als laatste bij de gebakken rijst.
- Serveer het in een kommetje en strooi er wat zwarte sesamzaadjes over.