Kip koolrabi met rijst

Details

Gerecht

Kip

Bereiding

15 min.

Kooktijd

30 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een zelfverzonnen gerecht van Jacqueline.

Ingrediënten

  • kipfilet 5 à 600 gr
    1 bloemkool
    1 teen knoflook
    1 hete peper
    1 koolrabi
    tauge 250 gr
    kokosmelk 400 ml
    koriander
    kerriepoeder
    komijn
    gemberpoeder
    cashewnoten
    peper
    zout
    olijfolie
    rijst
    sambal batjak
    sesamzaad

Bereiding

  • Kook de rijst.
  • Snijd de kip in stukjes en bak ze bruin met peper en zout in koekenpan.
  • Schil en snijd de koolrabi in stukjes.
  • Snijd de hete peper en knoflook. Deze met olijfolie in de hapjes pan aanfruiten.
  • Koolrabi, kruiden, kokosmelk toevoegen.
  • Snijd kleine roosjes van de bloemkool en voeg toe aan de pan.
  • Doe ook de kip erbij en laat 10 minuten zacht koken. Schep het af en toe om.
  • Cashewnoten toevoegen.
  • Tauge wassen en uit laten lekken. Zo laat mogelijk toevoegen.
  • Opdienen met sesamzaad en sambal batjak.