Kip Chow Mein

Details

Gerecht

Chinees

Bereiding

40 minuten

Kooktijd

15 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een lekker hoofdgerecht dat je ook perfect als lunch kan eten de volgende dag. 

Ingrediënten

  • 3 enkele kipfilet’s (700 g.)
    300 eiernoedels (= 4 pers.)
    zout
    3 el wokolie (of arachideolie)
    3 teentjes knoflook
    3 cm gember geschild en geraspt
    6 lenteuitjes in schuine ringen
    2 paksoi in repen
    2 el sojasaus
    2 el rijstwijn
    sesamolie
    1 rode peper gesneden

  • MARINADE
    1 el sojasaus
    1 el rijstwijn
    2 tl sesamolie
    1 tl vloeibare honing
    1/2 tl chilivlokken
    1/4 tl gemalen witte peper
    1/2 tl chinees vijfkruidenpoeder

  • sambal batjak

Bereiding

  • Snij de kip in stukjes en doe deze in een kom met alle ingrediënten voor de marinade en meng deze goed door elkaar. Laat 15 minuten staan.
  • Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking in water en zout. Giet af en spoel met koud water na en laat deze uitlekken.
  • Verhit 1 el wokolie in de wok op hoog vuur. Schep de kip met marinade in de pan en roerbak 3-4 minuten tot de kip rondom goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de pan en houd deze apart.

    Verhit nogmaals 1 el wokolie in de pan en fruit er de knoflook, de gember en de lente-ui ca. 2 minuten in. Voeg de paksoi (eerst dikke en dan dunne reepjes) toe en roerbak paar minuten verder tot hij geslonken is (niet te lang anders blijft er niets over). Giet eventueel wat vocht af en meng het maizena. Voeg het sausje nu weer toe aan het gerecht.
  • Voeg de peper, noedels, de sojasaus en de rijstwijn toe en meng alles goed door elkaar. Doe de kip terug in de pan en roerbak kort verder tot het geheel goed heet is. Voeg nog een scheutje sesamolie naar smaak toe en server in warme kommen.

Nutrition Facts


Calories445

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 20g 31%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 29g 10%
      • Protein 36g 72%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.