Details
Gerecht
Hoofdgerecht
Bereiding
35 minuten
Kooktijd
35 minuten
Menu
Vlees
Porties
4
Gehaktballetjes met romige pindasaus. Geserveerd met kerriekool en friszuur voor de ultieme smaakcombinatie
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
500 gr gehakt
1 fijngesneden ui
2 tenen knoflook
1 cm gember
1 rode peper
1/2 tl komijn
1/2 tl koriander
1/2 tl gemberpoeder
1 el ketjap manis
1 ei
2 el paneermeel
Voor de pindasaus:
150 gr ongezouten pinda’s
10 gr bruine basterdsuiker
1 teen knoflook
150 ml kokosmelk
150 ml water
1 citroen
30 ml ketjap manis
Voor de kerriekool:
1/2 gesneden witte kool
2 tenen knoflook
2 tl kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
1 citroen
Voor het zuur:
2 rode ui in ringen
50 gr azijn
50 gr suiker
50 gr water
Bereiding
- Rooster de pinda’s 12 minuten in een oven op 190 graden. Laat ze daarna afkoelen en maal ze in een keukenmachine met een teentje knoflook tot een puree.
- Voor de gehaktballetjes snijd je de uien en knoflook fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en vorm er met natte handen balletjes van. Bak ze in een hete koekenpan met wat olie.
- Breng het water met de kokosmelk, bruine suiker en het citroensap aan de kook. Voeg de pindapuree toe en blijf roeren tot de saus net begint te koken. Breng op smaak met een scheutje ketjap. Laat de balletjes in de pindasaus meegaren.
- Voor de kerriekool: Snijd de kool en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en voeg de kool, knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder en citroensap toe. Laat dit vijf minuten stoven.
- Voor het zoetzuur snijd je de uien in dunne ringen en meng het met azijn, suiker en het water. Voeg de uien toe en laat 10 minuten marineren.
- Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de witte rijst met de kerriekool, gehaktballetjes in pindasaus en de zoetzure rode uien.