Hutspot

Details

Gerecht

Stampot

Bereiding

50 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

3

Dit klassieke stamppot recept hoort in iedere Hollandse keuken thuis. Uiteraard mag de rookworst niet ontbreken.

Ingrediënten

  • 1¼ kg kruimige aardappel
    400 g middelgrote ui
    600 g winterpeen
    75 g ongezouten roomboter
    1½ liter water
    375 g rookworst
    70 ml halfvolle melk
    ½ tl gemalen nootmuskaat
    potje bruine bonen

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Combinatietip Lekker met (grove) mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Nutrition Facts

3 servings per container


Calories725

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 41g 64%
    • Saturated Fat 21g 105%
  • Sodium 0.8mg 1%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 62g 21%
    • Dietary Fiber 11g 44%
    • Sugars 13g
  • Protein 28g 57%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.