Hartige tarte tatin

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

25 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Ingrediënten

  • UIEN-TARTE TATIN
    1000 g rode ui
    100 g bruine basterdsuiker
    2 el water
    • olie
    1 bosje peterselie
    1 Tante Fanny verse Quiche- en Taartdeeg

  • BIJGERECHT
    Veldsla
    Dressing van olijfolie, peper, zout, citroen en mosterd
    Eventueel wat kruiden zoals Dille of Bieslook
    Plakjes komkommer

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de rode uien in partjes en bak deze 10 min af in de voorverwarmde oven. 
  • Ga intussen verder met het maken van de karamel. Doe 100 g basterdsuiker in een kleine koekenpan met 2 el water en laat dit karamelliseren (ongeveer 7 minuten). Schenk de karamel in de quichevorm. 
  • Haal de uien uit de oven en verspreid de partjes over de karamel in de quichevorm (op gesneden kant leggen).  Houd de oven op 200 graden en ga verder met het bladerdeeg. Snij uit de grote plak bladerdeeg de grootte van de quichevorm (witte ø 26 i.v.m. lekken). Maak in het midden een gaatje, een soort schoorsteentje, zodat de lucht kan ontsnappen. Leg het bladerdeeg op de quichevorm. Bak de tarte tatin 25 min af in de voorverwarmde oven. 
  • Haal de tarte tatin uit de oven. Voordat je de tarte tatin omdraait, laat je het 10 min rusten. Snij de peterselie.
  • Maak de tarte tatin af met een beetje peterselie. Lekker met thee met munt, een citroenschijfje en een kaneelstokje.