Details
Gerecht
Bloemkool
Bereiding
50 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Een lekker hoofdgerecht dat je ook perfect als lunch kan eten de volgende dag.
Ingrediënten
BODEM
1 quiche- en taart deeg van tante Fanny 32cm2 uien
1 el olijfolie
1 el honing
1/2 bloemkool (ca. 400 gr)
50 gr gekookte ham (dikke plak)
2 eieren
2 eetlepels slagroom
30 gr geraspte kaas
takjes tijm
quiche-vorm 18-20 cm
Bereiding
- Laat de deeg ontdooien.
- Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit olie in een pan of wok en bak de uien op zacht vuur samen met de honing tot de uien zacht en bruin zijn. Circa 15 min.
- Verhit de oven op 200 graden (3D).
- Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool 2-3 minuten en giet af.
- Bekleed de ingevette quichevorm met de deeg.
- Snijdt de ham in reepjes en verdeel deze over de bodem. Schep de bloemkool erop.
Klop de eieren los met room en kaas. Schenk het eimengsel over de bloemkool. Verdeel de gekarameliseerde ui erover en bestrooi met tijm. - Bak de taart in de oven in ca. 25 minuten gaar.
- Lekker met tomatensalade.
Nutrition Facts
Calories470
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
20g
31%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
36g
12%
- Protein 36g 72%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.