
Details
Gerecht
Hoofdgerecht
Bereiding
55 minuten
Kooktijd
35 minuten
Menu
Vlees
Porties
3
Een fris en licht gerecht: gevulde paksoibladeren met gekruid kipgehakt en glasnoedels. Een smaakvol pakketje op je bord!
Ingrediënten
Voor gevulde paksoi:
1 paksoi
200 gr kipgehakt
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 tl ras el hanout
2 el sojasaus
1 el tomatenpuree
Voor glasnoedels:
300 gr glasnoedels
1 bosje lenteui
1 bosje koriander
1 á 2 el gochujang (scherp!)
3 el sojasaus
4 el sesamolie
1 limoen
Voor de smoothie:
• halve komkommer
1 appel
200 ml water
10 blaadjes basilicum
3 stengels bleekselderij
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de onderkant van de paksoi en het groen van de stelen. Kook 8 van de stelen ongeveer 30 seconden.
- Snijd het resterende groen in reepjes en bewaar dit voor de noedels. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe. Voeg de ras el hanout, sojasaus en de tomatenpuree toe en roer goed door.
- Leg de gekookte stengels in een ovenschaal en besprenkel met wat olie. Verdeel het gehakt over de stengels en plaats de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bereid de noedels gaar volgens de verpakking. Maak een dressing van de gochujang, sojasaus, sesamolie en het sap van de limoen. Verwarm de dressing in een koekenpan.
- Roer de gegaarde glasnoedels door de dressing. Snijd de koriander en lente-ui fijn en voeg dit samen met het fijngesneden groen van de paksoi toe aan de noedels.
- Tot slot ga je aan de slag met de smoothie, door alle ingrediënten in de blender te mixen.