Details
Gerecht
Kip/vis
Bereiding
30-60 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Lekker snel gerecht: kokosrijst met kip en gedroogde garnalen.
Zo op tafel, ideaal voor de doordeweekse dag.
Ingrediënten
Voor de kokosrijst
4 kopjes witte rijst
6 kopjes kokosmelk
2 kopjes water
• zout
Ingrediënten
100 gr gedroogde garnalen
3 tenen knoflook
2 uien
2 el sambal badjak
50 gr geraspte kokos (en wat extra voor garnering)
300 gr kippendijen
200 gr gezouten pinda’s
1 bos platte peterselie
4 eieren
400 gr snijbonen
2 tomaten
1 groentebouillon blokje
• olie
• zwarte peper
Bereiding
- Plaats gewassen rijst in een kookpan (met deksel). Schenk de kokosmelk en water in de pan en voeg wat zout naar smaak toe en kook vervolgens de rijst gaar tot er putjes te zien zijn. Verwijder de pan van de warmtebron en laat het nog minimaal tien minuten doorstomen met de deksel op de pan.
- Wel de gedroogde garnalen in warm water. Snipper de uien en verdeel in twee bakjes. Hak de knoflook fijn en verwarm een wok met een scheutje olie. Wok een deel van de uien en de knoflook glazig.
- Ondertussen snijd je de kippendijen in blokjes van ongeveer twee cm dik. Bak de sambal badjak één minuut en voeg de gesneden kippendijen toe. Roerbak de kip gaar.
- Verwijder de garnalen uit het water en voeg ze toe aan de kip met kokosrasp en pinda’s en roer alles goed door.
- Vervolgens voeg je er al roerend lepel voor lepel de kokosrijst doorheen. Als alle rijst is toegevoegd, roerbak je het nog ongeveer twee minuten.
- Neem een koekenpan en verwarm een scheutje olie erin. Fruit de overige uien glazig. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten toe en snijd ondertussen de snijbonen in lange dunne slierten. Voeg de snijbonen toe en bak ze beetgaar in ongeveer vijf minuten. Verkruimel het bouillonblokje erdoor en voeg wat peper naar smaak toe.
- Bak de vier eieren als vier losse spiegeleitjes en serveer dit uit op de gebakken kokosrijst met wat groenten erbij en maak het af met de gebakken snijbonen en de gesneden peterselie.