Frisse paling salade

Details

Gerecht

Hoofdgerecht

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

35 minuten

Menu

Vis

Porties

2

Heerlijke salade als bijgerecht bij een zomerse BBQ

Ingrediënten


  • 100 g gefileerde vers gerookte paling
    IJsbergsla en lollo rosso
    Rode ui, klein Bieslook
    Mosterddressing
    Alfalfa

  • BULGUR
    125 g Bulgur
    250 ml water
    1 ui

Waardering: 4 uit 5.

Bereiding

  • Laat de paling eerst op kamertemperatuur komen. Snij deze vervolgens in de lengte in smalle reepjes snij de reepjes paling daarna in stukjes van ongeveer 4 centimeter.
  • Snij de IJsbergsla en de lollo rosso fijn, snipper 1/2 van de rode ui, knip ongeveer één eetlepel bieslook aan kleine stukjes. Meng het geheel met enkele eetlepels mosterddressing (naar smaak) en de helft van de palingreepjes.
  • Verdeel de salade op twee platte borden garneer het met de rest van de palingreepjes en een beetje alfalfa, strooi rond de salade een theelepel fijn gesneden bieslook. Serveer het geheel.
  • Versnipper en bak de ui.
    Kook ondertussen de Bulgur. Als deze klaar is in de gebakken uit heen doen.
  • Serveer het geheel.