Details
Gerecht
Dranken
Bereiding
30 minuten
Een friszure citruslimonade met hop siroop.
Ingrediënten
500 gr suiker
250 ml water
• de schil van 3 sinaasappels
10 hopbellen 350 ml
verse citroensap 150 ml
verse sinaasappelsap
Benodigdheden
• Citruspers
Bereiding
- We beginnen met de siroop. Breng de suiker, de 3 sinaasappelschillen (zonder het witte schilletje) en de hopbellen met het water aan de kook. Laat het geheel daarna afkoelen tot 20 graden.
- Pers de citroen en de sinaasappel uit. Voeg dan het sap toe en roer alles goed door elkaar. Daarna ga je het mengsel zeven, om zo de bellen en de sinaasappelschillen eruit te kunnen halen. Hoe meer vruchtvlees je eruit zeeft, hoe langer de limonade houdbaar is.
- Dan kunnen we een glaasje inschenken. Meng de siroop met water in verhouding: 1 deel siroop en 6 delen water. Wil je nog wat extra smaak? Voeg aan het glas limonade dan nog een extra hopbel toe. Ziet er ook nog leuk uit!