Flammkuchen met gruyère en groene asperges

Details

Gerecht

Pizza

Bereiding

20 min.

Kooktijd

15 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg.

Ingrediënten

  • 1 flammkuchendeeg van tante fanny
    pakje tomatensaus
    200 ml crème fraîche
    2 tl gedroogde nootmuskaat
    350 g verse groene asperges
    200 g magere gerookte spekreepjes
    150 g gruyère
    250 g cherrytomaten
    15 g verse peterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De saus wordt niet gebruikt.
  • Meng de crème fraîche, nootmuskaat, (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.
  • Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Snijd in stukjes.
  • Verdeel het spek en de asperges over het deeg en schaaf de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de tomaatjes over de flamenkuchen en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories775

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 43g 67%
    • Saturated Fat 24g 120%
  • Sodium 1865mg 78%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 52g 18%
    • Dietary Fiber 4g 16%
  • Protein 30g 60%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.