Details
Gerecht
Hoofdgerecht
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
35 minuten
Menu
Vlees
Porties
4
Een prachtige worteltaart met heel veel worteltjes, frisse gember, kaneel en krenten.
Ingrediënten
400 g tomatenblokjes (uit blik)
300 g zilvervliesrijst
200 g rundergehakt
100 g pitloze groene olijven
100 g verse spinazie
1 broccoli
1 venkel
1 prei
1 bosje munt
1 ui
4 el Griekse yoghurt
2 bouillonblokjes
2 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
1 el venkelzaad
• een paar blaadjes munt
Bereiding
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een wok en bak het gehakt goudbruin.
- Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Snijd de broccoli in roosjes, de venkel in repen en de prei in ringen.
- Voeg de gesneden groenten toe aan het gehakt in de wok en roerbak het geheel 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer alles goed door elkaar.
- Voeg, zodra de rijst gaar is, de rijst lepel voor lepel toe aan het gehaktmengsel, afgewisseld met een handje spinazie.
- Roer alles goed door totdat alle rijst en spinazie zijn opgenomen in het gerecht.
- Voeg de olijven toe en schep het geheel nogmaals goed om.
- Serveer de rijstschotel met een lepel Griekse yoghurt en garneer met een paar blaadjes munt.