Eenpansgerecht met tomatenrijst, gehakt en groenten

Details

Gerecht

Hoofdgerecht

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

35 minuten

Menu

Vlees

Porties

4

Een prachtige worteltaart met heel veel worteltjes, frisse gember, kaneel en krenten.

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
    300 g zilvervliesrijst
    200 g rundergehakt
    100 g pitloze groene olijven
    100 g verse spinazie
    1 broccoli
    1 venkel
    1 prei
    1 bosje munt
    1 ui
    4 el Griekse yoghurt
    2 bouillonblokjes
    2 tenen knoflook
    2 el tomatenpuree
    1 el venkelzaad
    • een paar blaadjes munt

Waardering: 4 uit 5.

Bereiding

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een wok en bak het gehakt goudbruin.
  • Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  • Snijd de broccoli in roosjes, de venkel in repen en de prei in ringen.
  • Voeg de gesneden groenten toe aan het gehakt in de wok en roerbak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg, zodra de rijst gaar is, de rijst lepel voor lepel toe aan het gehaktmengsel, afgewisseld met een handje spinazie.
  • Roer alles goed door totdat alle rijst en spinazie zijn opgenomen in het gerecht.
  • Voeg de olijven toe en schep het geheel nogmaals goed om.
  • Serveer de rijstschotel met een lepel Griekse yoghurt en garneer met een paar blaadjes munt.