Cubaanse gehaktschotel Picadillo met tomatensalade

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Dit gerecht zit boordevol smaken en is heerlijk voor koude dagen. Aan tafel!

Ingrediënten

  • voor de picadillo
    500 gr rundergehakt
    1 ui
    1 groene paprika
    3 tenen knoflook
    400 gr tomatenblokjes uit blik
    100 gr groene pitloze olijven
    1 el kappertjes
    4 el rozijnen
    1 el komijnzaadpoeder
    2 el ketjap manis
    1 spaanse peper
    1 (groente)bouillonblokje
    1 tl suiker
    1 el olijfolie
    300 gr witte rijst
    2 avocado’s (optioneel)

  • voor de tomatensalade
    4 tomaten
    1 ui
    1 bosje koriander
    2 el gezouten pinda’s

Bereiding

  • Rul de gehakt in een koekenpan goudbruin. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn en fruit deze glazig in een koekenpan. Snij ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de pan tot ze zacht zijn.
  • Roer de tomatensaus samen met olijven, rozijnen, kappertjes, komijn, ketjap, Spaanse peper, bouillonblokjes en suiker door het gehaktmengsel.
  • Dek de koekenpan af, zet het vuur laag en kook tot ongeveer 10 min lang op middelhoog vuur. 
  • Kook de rijst gaar er serveer de picadillo uit met een paar plakjes avocado. 
  • Voor de tomatensalade: snij de tomaten in blokjes en snipper de ui. Meng dit samen met de koriander en de gezouten pinda’s door elkaar tot een heerlijke salade. 

Waardering: 4 uit 5.