Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Dit gerecht zit boordevol smaken en is heerlijk voor koude dagen. Aan tafel!
Ingrediënten
voor de picadillo
500 gr rundergehakt
1 ui
1 groene paprika
3 tenen knoflook
400 gr tomatenblokjes uit blik
100 gr groene pitloze olijven
1 el kappertjes
4 el rozijnen
1 el komijnzaadpoeder
2 el ketjap manis
1 spaanse peper
1 (groente)bouillonblokje
1 tl suiker
1 el olijfolie
300 gr witte rijst
2 avocado’s (optioneel)voor de tomatensalade
4 tomaten
1 ui
1 bosje koriander
2 el gezouten pinda’s
Bereiding
- Rul de gehakt in een koekenpan goudbruin. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn en fruit deze glazig in een koekenpan. Snij ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de pan tot ze zacht zijn.
- Roer de tomatensaus samen met olijven, rozijnen, kappertjes, komijn, ketjap, Spaanse peper, bouillonblokjes en suiker door het gehaktmengsel.
- Dek de koekenpan af, zet het vuur laag en kook tot ongeveer 10 min lang op middelhoog vuur.
- Kook de rijst gaar er serveer de picadillo uit met een paar plakjes avocado.
- Voor de tomatensalade: snij de tomaten in blokjes en snipper de ui. Meng dit samen met de koriander en de gezouten pinda’s door elkaar tot een heerlijke salade.