Courgettelasagna met geitenkaas

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

30 min

Kooktijd

30 min

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Drentse bruine-bonensooep gevuld met worst, bruine bonen, ui, prei.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
    3 paprika’s
    1 eetlepel olie
    Hollandse geitenkaas stuk
    Grand d’Italia sugo pikant tomatensaus, fles
    (4/2 eetlepel olie om in te vetten)
    kersetomaatjes

Bereiding

  • Warm de oven voor op 185 graden 3D.
  • Elektrische grilplaat en ovenschaal invetten met olijfolie.
  • Van courgettes kapjes afsnijden (worden niet meer gebruikt). Courgettes wassen en elk in lengte In 4 plakken snijden, op grilplaat leggen en bestrijken met olie. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano. Courgettes ca. 5 minuten roosteren. 
  • Intussen korstjes van de kaas afsnijden en plakken in lengte halveren. 1 cm dik.
  • Courgettes op de grill keren en elke plak olijfolie bestrijken. 
  • Lepel een bodempje van de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de gegrilde courgettelinten op met weer een laag saus en reepjes paprika’s, tomaatjes (geprikt), courgettes en plakken geitenkaas er op. Herhaal. Eindig met de rest van de geitenkaas. Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met de extra verse oregano.
  • 30 minuten in de oven.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories330

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 17g 27%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 59g 20%
      • Protein 21g 42%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.