Courgettelasagna met geitenkaas

Details

Gerecht

Pasta

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een lekker vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

  • 250 g tagliatelle
    2 courgettes
    groot stuk hollandse geitenkaas
    fles Grand’Italia Sugocasa picanto 690ml
    2 paprika’s
    basilicum blaadjes
    olie

Bereiding

  • Was de courgettes en snij de kontjes eraf. Snij ze over de lengte in 4 plakken per courgette.
  • Oven gril voorverwarmen: Vlakgrillen groot (3). Gebruik ronde grilplaat voor in de oven en plaatst deze zo hoog mogelijk in de oven.
  • Snij de korsten van de kaas en snij deze in dunne plakken en paprika in stukjes.
  • Grillplaat invetten met olijfolie en eerste 4 plakken courgette er op. Deze ook invetten met olijfolie. Doe in de oven. 5 minuten per kant. Let op! gaat erg snel.
  • Als de eerste repen courgette klaar zijn deze in ovenschaal leggen. (Volgende alvast op de grillplaat). Elke gegrilde reep courgette bestrijken met 1 el saus. Paprika blokjes en plakjes geitenkaas erover. Bewaar wat voor de volgende laag.
  • Nadat schaal met courgette, paprika en kaas lagen is opgebouwd deze nog weer in de oven. Doe ook laatste beetje saus er omheen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in 5 minuten.
  • Eventueel wat peper, zout en basilicumblaadjes er over doen.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories585

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 17g 27%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 79g 27%
      • Protein 27g 54%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.