Details
Gerecht
Hartige taart
Bereiding
90 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Een lekker hoofdgerecht dat je ook perfect als lunch kan eten de volgende dag.
Ingrediënten
1 Tante Fanny verse Quiche- en Taartdeeg (32 cm)
15 g boter
peper en zout
handje paneermeel
200 g parmezaanse kaas (blok)
1 à 2 courgettes (700 g)
aardappelen (800 g)
75 gr magere gerookte spekblokjes
1 ui
1 el fijngehakte basilicum en/of peterselie
3 eieren
kookroom/crème fresh/biogardeVeldsla
Mosterdmayo honing-dille
Bereiding
- Laat de plak hartige taartdeeg ontdooien.
- Rasp de parmezaanse kaas in de keukenmachine.
- Snijd de aardappelen in plakken in de keukenmachine en kook ze in ca. 7 minuten beetgaar in de magnetron.
- Was en droog de courgette en snijd deze in plakken in de keukenmachine.
- In droge koekenpan spekblokjes zachtjes uitbakken. Ui toevoegen en circa 2 minuten meebakken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C 3D hete lucht.
- Vet de quiche spring vorm in met de rest van de boter. Bekleed de quichevorm met de deeg. Deeg even met de roller iets groter maken.
- Strooi paneermeel op de bodem en 1/3 van de parmezaanse kaas.
- Leg de aardappelschijfjes er boven op. Stooi de helft van de parmezaanse kaas er overheen met wat peper. Doe de spekjes en ui eroverheen. Leg hierboven op de plakjes courgette. Bestrooi met de laatste kaas, basilicum en nog wat paneermeel.
- Klop de eieren los en meng deze met de room. Giet dit over het gerecht heen.
- Zet de vorm ca. 40 minuten in de oven. Controleer of de courgettes niet te donker worden en dek eventueel af met aluminiumfolie.
- Lekker met wat veldsla en een sausje.
Nutrition Facts
Calories460
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Amount Per Serving% Daily Value *
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.