Details
Gerecht
Taarten en lekkernijen
Bereiding
60 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
dessert
Personen
10
Taart is altijd een goed idee! Een heerlijke cheesecake met pompoen. Met zachte toefjes boter-kaneelcrème.
Ingrediënten
Voor de taart
1 flespompoen (bruto 800 gr.)
600 g roomkaas
1 sinaasappel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl pimentpoeder
125 g roomboter
3 eieren
80 g kristalsuiker
250 g kandijkoekenVoor de boter-kaneelcrème
200 g roomboter (op kamertemperatuur)
200 g poedersuiker
2 el melk
2 el kaneelpoeder
2 kandijkoekenof lekker met slagroom
Kleine springvorm geeft hoger taart
Bereiding
- Schil en snijd de pompoen in stukken van 3 cm dik. Kook ze in ongeveer 15 min gaar. Smelt de boter in een pannetje en maal de kandijkoeken in de keukenmachine fijn. Meng de gesmolten boter erdoor.
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het koekmengsel hierin en druk goed aan. Verwarm de oven voor op 160 graden en plaats een vuurvast schaaltje met water op de bodem van de oven.
- Na 15 min koken giet je de pompoen af en voeg je de nootmuskaat, pimentpoeder en de rasp van de sinaasappelschil toe. Laat het goed afkoelen. Pureer de afgekoelde pompoen in de keukenmachine tot egale puree.
- Mix met de handmixer de roomkaas met de suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf het geheel luchtig kloppen. Schep vervolgens lepel voor lepel de pompoenpuree erbij.
- Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart gaar in 60 min in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en zet daarna 4 uur in de koelkast.
- Ga ondertussen verder met het maken van de boter-kaneelcrème. Klop de zachte boter los met de mixer. Klop net zo lang tot de boter wit wordt. Voeg de poedersuiker en de melk aan de boter toe en mix goed door elkaar. Voeg de kaneelpoeder toe en mix het net zo lang tot de crème zacht aanvoelt.
- Plaats de boter-kaneelcrème in een spuitzak en spuit ongeveer 12 dotjes op de cheesecake. Breek de kandijkoeken in kleine stukjes en plaats op ieder dotje een stukje koek.