Details
Gerecht
Zuurkool
Bereiding
45 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
2
Een lekkere winterse schotel!
Ingrediënten
2 stuk(s) casselerrib ham
500 g kruimige aardappelen
1 pakje(s) zuurkool
125 ml creme fraiche
1 stuk(s) appel
2 el mosterd
1 tl suiker
1 el kerriepoeder
1 el paprikapoeder
25 g boter
1 scheutje melk
naar smaak peper en zout
eventueel toevoegen nootmuskaat
eventueel toevoegen appelstroop
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal de casselerrib uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Schil de aardappels en snij in kleinere stukken.
- Zet de aardappels op in een pan met water. Kook gaar in 15-20 minuten. Stamp tot een gladde puree met een klontje boter, een scheut melk en wat peper en zout. Maak af met wat nootmuskaat als je dat lekker vindt.
- Spoel de zuurkool goed af en laat uitlekken. Meng de crème fraîche met 2 el (grove) mosterd, 2tl suiker, ½ el kerriepoeder, ½ el paprikapoeder, peper en zout.
- Vet een ovenschaal in en doe hierin de uitgelekte zuurkool en roer het crème fraîche mengsel goed door de zuurkool. Doe de aardappelpuree er overheen.
- Snij de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakjes. Schil mag je laten zitten.
- Verdeel de appel dakpansgewijs over de uitgesmeerde aardappelpuree. Verdeel vervolgens ca. 50 gram boter in klontjes over de appels.
- Smeer de casselerrib in met een beetje appelstroop en leg ze boven op.
Bak in de oven in ca. 45 min. - Serveer de zuurkool met de puree en het vlees.
- Tip: om kinderen aan de zuurkool te krijgen kan je wat extra appelstroop over hun zuurkool druppelen.