Details
Gerecht
Lunchgerecht
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
2
Drentse bruine-bonensooep gevuld met worst, bruine bonen, ui, prei.
Ingrediënten
500 g witte asperges
4 eieren
mixed salade
1/2 citroen
blikje anjovisfilet in olie
2 el mayonaise
1 tl dijonmosterd
50 ml extra vierge olijfolie
20 g saladecroutons
zakje Parmigiano Reggiano-flakes
Bereiding
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de onderkant af en snijd de asperges in stukken van 4cm. Kook 8 á 10 min. in ruim water.
- Kook ondertussen de eieren hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd ze doormidden.
- Pers de citroen uit. Snijd de anjovis in kleine stukjes. Klop de mayonaise met citroensap, de gesneden anjovis en de mosters met de garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met peper.
- Verdeel de sla over het bord met daarboven op de asperges, eieren, dressing en croutons. Strooi de kaas er overheen.
Nutrition Facts
2 servings per container
Calories365
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
28g
44%
- Saturated Fat 6g 30%
- Sodium 2.4mg 1%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
7g
3%
- Dietary Fiber 2g 8%
- Sugars 2g
- Protein 21g 42%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.