Caesarsalade met witte asperges

Details

Gerecht

Lunchgerecht

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

15 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

2

Drentse bruine-bonensooep gevuld met worst, bruine bonen, ui, prei.

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
    4 eieren
    mixed salade
    1/2 citroen
    blikje anjovisfilet in olie
    2 el mayonaise
    1 tl dijonmosterd
    50 ml extra vierge olijfolie
    20 g saladecroutons
    zakje Parmigiano Reggiano-flakes

Bereiding

  • Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de onderkant af en snijd de asperges in stukken van 4cm. Kook 8 á 10 min. in ruim water.
  • Kook ondertussen de eieren hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd ze doormidden.
  • Pers de citroen uit. Snijd de anjovis in kleine stukjes. Klop de mayonaise met citroensap, de gesneden anjovis en de mosters met de garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met peper.
  • Verdeel de sla over het bord met daarboven op de asperges, eieren, dressing en croutons. Strooi de kaas er overheen.

Nutrition Facts

2 servings per container


Calories365

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 28g 44%
    • Saturated Fat 6g 30%
  • Sodium 2.4mg 1%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 7g 3%
    • Dietary Fiber 2g 8%
    • Sugars 2g
  • Protein 21g 42%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.