Bruine-bonensoep

Details

Gerecht

Soep

Bereiding

3 uur

Kooktijd

2 uur

Menu

Hoofdgerecht

Personen

8

Drentse bruine-bonensooep gevuld met worst, bruine bonen, ui, prei.

Ingrediënten

  • 6 droge worsten bijv. Drentse Kosterworst,
    4 maggiblokjes
    3 laurierblaadjes
    3 preien in ringen
    3 uien
    peper of cayennepeper
    2 blikken bruine bonen of
    droge bonen en wellen 400gr

Bereiding

  • Dag van te voren! Week de bruine bonen gedurende tenminste 12 uur in 2,5 liter koud water. Kook ze daarna in een gesloten pan in 2 uur gaar.
  • Snijd de droge worsten half door en doe ze met water in de pan zodat ze net onder staan. Voeg de bouillonblokjes en de laurier toe en breng dit aan de kook. Snijd intussen de prei en de uien in grove stukken.
  • Als de worsten drie kwartier zachtjes gekookt hebben (met het deksel op de pan) kun je de prei, peper en uien toevoegen. Voeg wederom (gekookt) water toe tot 2 cm onder de prei en uien. Laat dit 2 uurtjes zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
  • Haal de droge worsten uit de pan en snijd ze in kleinere stukjes. Voeg de bruine bonen toe (niet uit laten lekken!). Laat alles nog even een half uurtje zachtjes pruttelen met deksel op de pan.

Nutrition Facts

8 servings per container


Calories330

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 18g 28%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 16g 6%
      • Protein 21g 42%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.