Details
Gerecht
Brood
Bereiding
90 minuten
Kooktijd
60 minuten
Menu
Lunch
Porties
12
Een heerlijke, luchtig vers gebakken brood!
Ingrediënten
275 ml lauw water
7 gr droge gist
1 el suiker
420 gr bloem of 320 gr en rest volkorenmeel.
1 el zout




Bereiding
- Water, droge gist en suiker mengen in keukenmachine kom en afdekken 5 min. laten rusten.
- Nogmaals met garde kloppen en 420 gr bloem of combi in 2 delen door de zeef erbij doen en doorroeren. 1 el zout toevoegen en alles kneden in de keukenmachine.
- Mooie bol van maken en afdekken met keukenfolie en handdoek in rijsmandje of plastic kom. Zet weg op warme plek. Laten rusten en rijzen totdat verdubbeld is.
- Stretch en fold in de kom.
- Mooie bol van maken en wederom afdekken met keukenfolie en handdoek. Zet weg op warme plek. 30 minuten laten rusten en laten rijzen.
- Stretch en fold in de kom.
- Doe bakpapier in pan en bepoeder de bodem met bloem (zeef).
Doe het deeg erin.
Overtollige bakpapier oprollen in de pan.
Laat 15-30 min. met de deksel er op staan. - Bepoeder het brood met bloem en wrijf het er in.
Snij het brood met scherp mes in.
Deksel er op en 30 min. op 230 gr in de oven. - Haal het brood uit de oven en bespuit bovenkant brood met water.
- Doe ZONDER deksel 25 min. 210 gr. in de oven.
- Af laten koelen op plank.