Brood

Details

Gerecht

Brood

Bereiding

90 minuten

Kooktijd

60 minuten

Menu

Lunch

Porties

12

Een heerlijke, luchtig vers gebakken brood! 

Ingrediënten

  • 275 ml lauw water
    7 gr droge gist
    1 el suiker
    420 gr bloem of 320 gr en rest volkorenmeel.
    1 el zout

Waardering: 5 uit 5.

Bereiding

  • Water, droge gist en suiker mengen in keukenmachine kom en afdekken 5 min. laten rusten.
  • Nogmaals met garde kloppen en 420 gr bloem of combi in 2 delen door de zeef erbij doen en doorroeren. 1 el zout toevoegen en alles kneden in de keukenmachine.
  • Mooie bol van maken en afdekken met keukenfolie en handdoek in rijsmandje of plastic kom. Zet weg op warme plek. Laten rusten en rijzen totdat verdubbeld is.
  • Stretch en fold in de kom.
  • Mooie bol van maken en wederom afdekken met keukenfolie en handdoek. Zet weg op warme plek. 30 minuten laten rusten en laten rijzen.
  • Stretch en fold in de kom.
  • Doe bakpapier in pan en bepoeder de bodem met bloem (zeef).
    Doe het deeg erin.
    Overtollige bakpapier oprollen in de pan.
    Laat 15-30 min. met de deksel er op staan.
  • Bepoeder het brood met bloem en wrijf het er in.
    Snij het brood met scherp mes in.
    Deksel er op en 30 min. op 230 gr in de oven.
  • Haal het brood uit de oven en bespuit bovenkant brood met water.
  • Doe ZONDER deksel 25 min. 210 gr. in de oven.
  • Af laten koelen op plank.