Broccolisoep

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

20 minuten

Kooktijd

15 minuten

Menu

Soep

Servings

2

Eenvoudig basisrecept voor lekkere verse broccolisoep

Ingrediënten

  • ui
    vocht van broccoli
    stengels van broccoli
    paar roosjes broccoli
    groentebouillonblokje
    peper, zout en kerrie
    verse bieslook of bosui om te garneren

Bereiding

  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde sjalotjes of ui 2 minuten.
  • Voeg het vocht toe waar je de broccoli in hebt gekookt.
  • Schil de harde buitenkant van de stengels en snijd het in stukken van een 1 cm.
  • Doe dit samen met 1 groentebouillonblokje in de pan en breng het aan de kook (15 min).
  • Breng op smaak met kerrie, peper en zout.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer ca. 2 eetlepels creme fraiche er door of de helft van de kookroom. Serveer de broccolisoep met wat extra crème fraiche of kookroom en verse bieslook of bosui.