Afrikaanse pompoensoep

Details

Gerecht

Soep

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

25 minuten

Menu

Soep

Personen

4

Lekkere stevige soep.

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (1kg)
    300 gr aardappelen
    4 el olie
    3 uien
    1 appel
    2 blaadjes laurier
    35 gr gemberwortel
    2 blokjes kip boillon
    1 tl kurkuma
    1 tl kaneelpoeder
    1 tl kerriepoeder
    peper/zout

  • Variatie
    slagroom/armagnac
    crème fraîche
    rode paprika
    bieslook/koriander

Bereiding

  • Snij de uien in snippers. Fruit deze in een pan met een scheut olie.
  • Snij de pompoen, aardappelen en appel in blokjes en voeg deze toe aan de gefruite uien.
  • Voeg toe: geraspte gemberwortel, kurkuma, kaneelpoeder, kerriepoeder, peper en zout. Alles 5 minuten meebakken en omroeren.
  • Voeg 500ml water, kipboillon en laurier toe. Laat dit alles 30 minuten koken.
  • Als de schil van de pompoen en aardappelen zacht zijn de laurier er uit halen en alles pureren
  • Breng de soep vlak voor het serveren met 2 1/2 dl slagroom en 1/2 dl armagnac al roerend aan de kook. Server de soep warm met crème fraîche, fijn gesneden rode parika en fijn gesneden bieskook of koriander.