Details
Gerecht
Taarten en lekkernijen
Bereiding
10 minuten
Kooktijd
45minuten
Menu
Dessert
Een heerlijke snack zonder toegevoegde suikers.
ingrediënten
125 g meel (tarwe of spelt)
125 g havermoutvlokken
2 tl bakpoeder
halve tl baking soda
1 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
flinke snuif zout
3-4 dadels
4-4 (over)rijpe bananen
50 ml amandelmelk
50 ml zonnebloemolie
100 g bosbessen
optioneel voor garnering:
– pompoenpitten
– zonnebloempittenLekker met Clotted Cream en jam, slagroom of honing.
Bereiding
- Verwarm de oven naar 180 graden. Bedek het bakblik (witte ovenschaal) met bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten (havermout, meel, bakpoeder, baking soda, kaneel, speculaaskruiden en zout) in een kom.
- Prak de bananen, snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze met de amandelmelk en zonnebloemolie toe aan de kom.
- Mix de droge en natte ingrediënten samen met een garde tot een beslag (niet te lang).
- Doe de helft van het beslag in het bakblik en maak in de lengte een holletje. Doe hier de bosbessen in. Bewaar wat voor de garnering.
- Dek het af met de rest van het beslag.
- Bestrooi de bovenkant met bosbessen, havermout, pompoen- of zonebloempitten ter decoratie.
- Bak het brood in 50-55 minuten gaar. Prik met satéprikker in het brood om te controleren of deze gaar is. Het is klaar als de prikker er droog en schoon uit komt.
- Haal het brood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen.
In koelkast tot een week te bewaren.