Details
Gerecht
Taarten en lekkernijen
Bereiding
35 minuten
Kooktijd
50 minuten
Menu
Voorgerecht
Porties
12
Heb je een paar (over)rijpe bananen liggen en wil je een lekker én gezond bananenbrood bakken?
Ingrediënten
3 eieren
3 bananen
halve citroen
1 tl kaneel
100 g havermout
1 tl bakpoeder
1 gist
1 tl zout
100 g rozijnen
200 g meel
handje walnoten
50 cl karnemelk
1 el bruine basterdsuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe een nat bakpapier in de vorm.
- Doe de eieren, geprakte bananen, kaneel, zout, citroensap en karnemelk in de mixer. Mix dit tot er een gladde massa ontstaat.
- Voeg de havermout, bakpoeder, gist en bruine suiker toe en mix alles nogmaals, tot alle havermout vlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havermout vlokken zien.
- Roer tot slot de rozijnen door het beslag.
- Bak af in 50 minuten.
- Lekker met een beetje honing of boter er op!