Albondigas – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

35 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

3

Kruidige gehaktballetjes in een licht pittige Spaanse tomatensaus, een heerlijk hapje dat niet mag ontbreken bij de tapas!

Ingrediënten

  • 500 gr h.o.h gehakt
    1 ei
    5 eetlepels paneermeel
    snuf paprikapoeder
    snuf oregano
    teentjes knoflook
    bosje verse peterselie
    500 ml gezeefde tomaten
    2 sjalotjes
    1 theelepel suiker
    peper en zout
    ½ rode peper

Bereiding

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, 1 teen knoflook, peper, zout, paprikapoeder en een snuf oregano en de helft van de peterselie. Is het mengsel nog erg nat dan kun je wat extra paneermeel toevoegen. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin in ca 12 minuten. Zet het vuur in het begin hoog en als ze een mooi korstje hebben laat je ze verder garen op laag vuur. Als ze klaar zijn leg ze even apart op een bord, laat het vet in de pan zitten.
  • Fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes. Voeg de andere teen knoflook in kleine stukjes toe en de rode peper naar smaak. Fruit dit een paar minuten aan en voeg dan de gezeefde tomaten toe. Breng de saus op smaak met suiker, peper en zout. Voeg als laatste nog wat verse peterselie toe. Doe dan de balletjes bij de saus en schep alles goed om.
  • Lekker als tapas hapje met wat brood, sperziebonen, bulgur of rijst.