Aardappel-knol-selderijpuree met paddenstoelen

Details

Gerecht

Vegan

Bereiding

15 min.

Kooktijd

30 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een heerlijk herfstgerecht en hartverwarmend lekker!

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappelen
    500 g knolselderij
    200 g paddenstoelenmelange of champignons
    2 el olijfolie,
    1 teen knoflook,
    100 ml melk,
    50 g boter,
    2 il olijfolie met truffelaroma

Bereiding

  • Schil de aardappelen en knolselderij, en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
  • Snijd ondertussen de grote paddestoelen in stukken en laat de kleine heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de melk in een steeIpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
    Meng de paddenstoelen en truffelolie er door.
  • Lekker met fijngesneden peterselie.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories500

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 29g 45%
    • Saturated Fat 14g 70%
  • Sodium 310mg 13%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 40g 14%
    • Dietary Fiber 10g 40%
    • Sugars 13g
  • Protein 15g 30%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.