Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
45 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Mihoen ‘Singapore’. Met heerlijke rijstnoedels, Chinees gekruide gamba’s én zelfgemaakte pindasaus!
Ingrediënten
Voor de gamba’s
12 gamba’s
1 teen knoflook
1 rode peper
• zout
Voor het vlees
150 gr hamlappen
1 el char siu kruiden
1/2 tl zout
Voor de mihoen
4 nestjes mihoen
Garnituur
2 eieren
1 rode ui
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 wortel
1 rode paprika
1 prei
1/2 witte kool
4 stengels bosui
Specerijen
2 el currypoeder (pittige)
1 el suiker
1 el sojasaus
1 el sesamolie
3 el shoaxing wijn (Chinees kookwijn)
Pindasaus
400 ml water
200 gr / 5 el pindakaas (liefst met stukjes)
1 citroen
1 mespunt gemberpoeder
1 el bruine basterdsuiker
2 eetlepels donkere sojasaus (Go-tan)
0.5 theelepel sambal (naar smaak )
250 ml kokosmelk
Bereiding
- Snijd de gamba’s doormidden. Maak de wok heet en doe er een laagje olie in. Snijd de rode peper fijn. Bak de gamba’s aan met de knoflook en de peper. Breng op smaak met zout en haal ze uit de pan. Straks voeg je ze bij de mihoen.
- Meng het vlees met de kruidenmix en het zout. Bak deze in een laagje olie in de wok en haal deze uit de pan om straks bij de mihoen te voegen. Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Knip de mihoen in niet te lange stukken, hierdoor mengt de mihoen makkelijker door de garnituur heen en plakt het minder aan elkaar vast.
- Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur uit en leg dan de mihoen er 2 minuten in. Roer de mihoen ondertussen door. Giet ze af en spoel het met koud water. Zet het apart tot je de mihoen gaat bakken.
- Klop de eitjes los en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in repen.
- Snijd alle groenten in reepjes (julienne), maak een wok gloeiend heet en bak de groenten aan. Voeg de specerijen toe en de mihoen. Doe als laatste de gamba’s en het varkensvlees erbij en bak het geheel zo’n 2 minuten. Breng op smaak met zout.
- Verwarm de kokosmelk, sojasaus, gemberpoeder en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus en roer glad. Voeg de sambal toe aan de satésaus, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Voeg het citroensap toe en een beetje zout. Laat het een keer ‘blub’ zeggen en doe het vuur uit.
Laat de satésaus een paar minuten indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat kokosmelk toevoegen. - Bestrooi met verse pinda en bosui.